Over Mirjan

Een arts die ik kort geleden sprak, riep:

dat hij gek werd van het EPD, want hij kende allerlei codes niet. Lastig, want ze waren nergens te vinden. Wat op papier een minuut kostte, kost nu in het EPD 3-5 minuten! Sowieso vond hij veel dingen in het systeem onduidelijk en dus kiest hij zomaar een veldje (en dan te bedenken dat hij al 1,5  jaar op deze manier met dat EPD werkt)

Of die arts die inmiddels een half jaar met HiX werkt en niet goed vooruit kan. Het lukt niet meer om NIET thuis spreekuren voor te bereiden, terwijl dat voorheen niet nodig was. Hij zou graag ondersteuning krijgen en feedback op het proces. Met veel moeite kwam er een ICT-er meekijken. Helaas zag die alleen de knoppengebruiker.  

Mirjan.jpgIk heb ruim 9 jaar lang met veel plezier meegedraaid in EPD- implementatieprojecten. veel verschillende ziekenhuizen, specialismen en EPD systemen gezien. Ik heb met fantastische collega’s mogen samenwerken.
Maar, waar ik steeds meer moeite mee had, was om een paar weken na GoLive weer te moeten vertrekken en later te horen dat er niets veranderd was. Er blijft zoveel onbenut van de capaciteiten van zowel EPD als zorgprofessionals.

Vanuit de ambitie om de zorgprofessionals beter te ondersteunen en te mobiliseren om meer verantwoordelijkheid te nemen, heb ik begin 2016 besloten op een andere manier verder te gaan.

Ik prijs me als ondernemer gelukkig dat ik de vrijheid heb om die keuze te maken.

Vanaf dit jaar leg ik de focus op het ondersteunen van ziekenhuizen bij het optimaliseren van hun EPD en EPD gebruikers. Enerzijds gebruik ik daar de kennis bij die ik heb opgedaan sinds mijn promotieonderzoek met als onderwerp het EPD. Maar ik luister ook heel veel naar artsen en andere zorgprofessionals om te horen waar het beter kan, ik vraag naar ervaringen.
Met die kennis en ervaringen bouw ik aan een ‘EPD succes Academie’. Dit wordt een online community waarin ICT professionals (online) trainingen en masterclasses kunnen volgen om kennis van het zorgproces op te doen en over het meten en bijsturen van de impact van het EPD. Maar ik bied ook coaching aan zorg ICT-ers die graag persoonlijk begeleid worden.

Zo wil ik graag bijdragen aan kennis binnen de zorgorganisaties opbouwen over het opzetten van een verbetercyclus van een EPD systeem, onafhankelijk van welke leverancier.

Hieronder lees je een paar reacties van klanten uit de voorbije jaren. Als je vragen hebt over de EPD Succes Academie en de programma’s daarin, neem dan even via email of telefonisch contact met met op.

Klanten die bij mij een workshop gevolgd hebben, zeggen dit

Ik heb geleerd op een andere manier naar het EPD te kijken; wat bepaalt voor diverse partijen – gebruiker, vakgroep, organisatie, ICT – dat een EPD goed is? De succesfactoren zijn goed toepasbaar in de dagelijkse praktijk en ik ben vast van plan deze ook te gaan gebruiken in mijn rol als functioneel beheerder, bijvoorbeeld bij wijzigingen of ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten.

En artsen met wie ik gewerkt heb:

Mirjan van der Meijden heeft onze afdeling psychiatrie in het Catharina Ziekenhuis gedurende een drietal maanden intensief en op zeer deskundige wijze begeleid in het EPD implementatietraject. Ik was onder de indruk van haar kennis van zaken, haar vermogen om creatief te zijn in het bedenken van oplossingen en bovendien was ze gemakkelijk benaderbaar en prettig in de omgang.
Ik wilde je nog laten weten dat ik vond dat je ontzettend goed bezig was, en ons/mijn opvliegendheid en in begin sceptische houding zo goed hebt aangepakt en ons mee hebt genomen in je plan. Ik ben inmiddels helemaal voor [het nieuwe epd]

Facts & Figures. Voor degenen die houden van lijstjes en overzichten: mijn opleidingen, de projecten die ik begeleid heb, met welk EPDs en zorgICT systemen ik ervaring heb vind je terug op mijn LinkedIn pagina.

contactgegevens

 Epic, EZIS, CS EZIS, isoft, ordercommunicatie epd, emd, evd, ehr, mirador, implementatie EPD, projectleider EPD, projectmanagement, MCS Wilp, Info patient, Module specialist, Norma, ev

 

 Epic, EZIS, CS EZIS, isoft, ordercommunicatie epd, emd, evd, ehr, mirador, implementatie EPD, projectleider EPD, projectmanagement, MCS Wilp, Info patient, Module specialist, Norma, ev

Reacties gesloten.